2009.01.14. 18:49

2008. december 7-én, alig egy nappal a Mikulás után új családtaggal gazdagodtunk. Egészen Jaszberényig utaztunk, hogy egy aprócska mopszlit közelről is megszemléljünk. Persze szerelem volt első látásra! Először csak szerettük volna megnézni - de otthagyni már nem tudtuk. Azonnal velünk kellett jönnie! Persze volt nagy riadalm itthon, hiszen egy ilyen kis lényre ugyanúgy fel kell készülni, mint amikor a kisgyerek már megtanul mászni, járni... el kellett távolítani minden kábelt, mozgatható, instabil vagy rágható dolgot, helye és otthont csinálni neki...

A hosszú utat végtelenül türelmesen viselte, pedig az indulás előtt igazi kis örökmozgónak tűnt. Az autóban békésen szuszmorgott és aludt felváltva. Hagyta, hogy a hasát simogassuk, vakargassuk a füle tövét és nyalogatott az apró nyelvével. Ami ugye a mopszoknál - legalábbis kiskorukban, azt nem tudom, hogy később milyen lesz - sima és puha, mint egy gumicukor :)

Szóval hazajött velünk. Tosiinak neveztük el. A neve mongolul dagit jelent - ezt nyilván nem kell magyarázni. Szegénynek egy rosszul sikerült császrámettszés miatt csak a jobb füle lifeghet, a bal igencsak aprócska lett, ám ez nem befolyásolja semmiben, ettől csak még aranyosabb :)

Tosii egy karakán kis mopszlifiú. Október 22-én született. Lassan másfél hónapja lakik velünk.

Ebben a blogban igyekszünk majd megosztani minden apró kalandot, minden mókás dolgot, minden nagyobb esemény, ami vele történik. Egyelőre vissza kell menni az időben, hogy a kezdetektől meg legyen örökítve a mi kis talajvámpírunk élete.

Tosi az első hetekben még alig érte el az egy kilogrammot, leginkább lábakon, lábak között és lábak alatt szeretett aludni, legyenek azok a lábak a földön, a széen vagyaz ágyon, neki mindenhol ott kellett lennie. Éber állapotában is a lábak között érzi a legjobban magát, nincs olyan helz a lakásban, ahová úgy lehetne lépni, hogy ne teremjen az ember lába alatt egy fekete gombóc. Ilyenkor villámgyors tud lenni. Az első napokban viszont leginkább békésen szuszmorgott.

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tosii.blog.hu/api/trackback/id/tr33877946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása